Δροσερό και πιο ελαφρύ λεμονογλυκάκι
Connect with us

Γλυκα

Δροσερό και πιο ελαφρύ λεμονογλυκάκι

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις Της Νατάσας”

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ 1η ΚΡΕΜΑ:

1 πακέτο Πτι μπερ
750γρ γάλα πλήρες
65γρ κορν φλαουρ
75γρ ζάχαρη
50γρ βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι μέτριο σε μέγεθος
1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού

ΓΙΑ 2η ΚΡΕΜΑ:
750γρ φρουτοποτο λεμονιού τύπου ΑΜΙΤΑ
60γρ κορν φλαουρ
330γρ κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία στρογγυλή φόρμα ή ενα μικρό πυρεξ στρώνουμε παντού πτι μπερ που έχουμε βουτήξει σε λίγο γάλα. Τα κενά που θα υπάρξουν τα γεμίζουμε με σπασμένα μπισκότα.

Σε μία κατσαρόλα ριχνουμε το γαλα, τη ζάχαρη, το κορν φλαουρ, τη βανίλια, το ξύσμα, τη κουταλιά φρέσκου χυμού λεμονιού και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει και μόλις βγάλει τις πρώτες φουσκάλες αποσύρουμε από τη φωτιά και ριχνουμε το κρύο βούτυρο.

Διαφήμιση

Αφού ανακατεψουμε να λιώσει εντελώς, ρίχνουμε τη κρέμα πάνω από τη στρώση με τα μπισκότα και στη συνέχεια στρώνουμε άλλη μία στρώση πτι μπερ πάνω από τη ζεστή κρέμα.

Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα βάζουμε το φρουτοποτο λεμόνι (μη βάλετε φυσικό σπιτικο χυμό λεμονιού γιατί θα είναι πολύ ξινό) , το κορν φλαουρ και μόλις σφίξει ελαφρώς η κρέμα την αποσύρουμε.

Ρίχνουμε τη διάφανη κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Μετά από 3 ώρες φτιάχνουμε τη σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος, την άχνη και τη βανίλια.

Την απλώνουμε και από πάνω ριχνουμε τριμμένο μπισκότο. Τρώγεται από την επόμενη μέρα το συγκεκριμένο γλυκό παγωμένο από το ψυγείο

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις Της Νατάσας”

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!