Δροσερή και γευστική Πανακότα με σιρόπι σοκολάτας
Connect with us

Συνταγές

Δροσερή και γευστική Πανακότα με σιρόπι σοκολάτας

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou –”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

400 ml φρέσκο γάλα
600 ml κρέμα γάλακτος
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κ.σ. εσανς βανίλιας
12 φύλλα ζελατίνης (Σύνολο 20γρ.)
Σιροπι σοκολατας παχυρευστο ( αυτο για τα παγωτα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τις βανίλιες.

Ανακατεύουμε με σύρμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σε μπολάκι με κρύο νερό μουλιάζουμε ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης και μόλις μαλακώσουν τα στίβουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να διαλυθούν.

Μετα απο 2-3 λεπτα αφαιρουμε απο την φωτιά ,ριχνουμε την πανακοτα σε μια φορμα σιλικόνης και την αφηνουμε στην ακρη για καμια ωρα.

Μόλις κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ωρες….. ξεφορμαρουμε σε μια πιατέλα και περιχυνουμε με το σιρόπι σοκολάτας..

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou –”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση
×
Κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας (Νόστιμη και μυρωδάτη)!