Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou –”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ

400 ml φρέσκο γάλα
600 ml κρέμα γάλακτος
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κ.σ. εσανς βανίλιας
12 φύλλα ζελατίνης (Σύνολο 20γρ.)
Σιροπι σοκολατας παχυρευστο ( αυτο για τα παγωτα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τις βανίλιες.

Ανακατεύουμε με σύρμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σε μπολάκι με κρύο νερό μουλιάζουμε ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης και μόλις μαλακώσουν τα στίβουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να διαλυθούν.

Μετα απο 2-3 λεπτα αφαιρουμε απο την φωτιά ,ριχνουμε την πανακοτα σε μια φορμα σιλικόνης και την αφηνουμε στην ακρη για καμια ωρα.

Μόλις κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ωρες….. ξεφορμαρουμε σε μια πιατέλα και περιχυνουμε με το σιρόπι σοκολάτας..

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou –”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες και πιπεριές στο φούρνο μαζί με σάλτσα ντομάτας και κατσικίσιο τυρί! Δεν υπάρχει η νοστιμιά του
Επόμενο άρθροΝηστίσιμος και νόστιμος σιμιγδαλένιος Χαλβάς