Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Stin koyzina moy” Υλικά 2 κεσεδάκια στραγγιτό γιαούρτι ( έβαλα “Όλυμπος”) 1- 1,5 φλιτζάνια κρύο νερό […]

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Stin koyzina moy”

Υλικά
2 κεσεδάκια στραγγιτό γιαούρτι ( έβαλα “Όλυμπος”)
1- 1,5 φλιτζάνια κρύο νερό ( ανάλογα με το ποσό αραιό το θέλετε)
2 σκελίδες σκόρδο
1 αγγουράκι
Δυόσμο ψιλοκομμένο
Άνηθο ψιλοκομμένο
Μερικά φύλλα βασιλικού
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα
Ένα κολοκυθάκι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες.
Ένα αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια
Λίγο ελαιόλαδο
Παξιμαδακια
Λίγη γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση
Σε ένα γυάλινο μπολ τρίβουμε το αγγουράκι και το σκόρδο στο ψιλό τρίφτη. Αραιώνουμε το γιαούρτι με το νερό και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με την προτίμηση μας. Το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Στο ενδιάμεσο αλατιζουμε τις φέτες από το κολοκυθάκι και τις ψήνουμε σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι από τις δύο πλευρές και τις αφήνουμε να κρυώσουν. ( ή τις βάζουμε στο φούρνο)

Σερβίρουμε την σούπα με το αγγουράκι κομμένο σε κύβους, τις φέτες από κολοκυθάκι, λίγο ελαιόλαδο, λίγη πάπρικα και κομματάκια από παξιμάδι. ( Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και μερικά παγάκια)

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Stin koyzina moy”