Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)” Υλικά 320 γρ. ζάχαρη 220 γρ. βούτυρο 5 […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Υλικά
320 γρ. ζάχαρη
220 γρ. βούτυρο
5 αυγά χωρισμένα κροκάδια και ασπράδια
350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του φαριν απ κοσκινισμένο
3 κ.γ. μπέικινκ πάουντερ
ξύσμα από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 . βανίλιες
100 γρ.καβουρντισμένα λευκά αμύγδαλα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
220 ml νερό
220 γρ. ζάχαρη
φλούδα από μισό πορτοκάλι
5-6 σταγόνες λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180°C ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.

ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΙΞΕΡ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ, ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΛΕΠΤΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ, ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ, ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΝΤΙΣΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ.

ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΑΔΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΙΞΕΡ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ, ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΛΕΠΤΑ. Η ΜΑΡΕΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΟΤΑΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ. ΜΕ ΜΑΡΙΖ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΑΛΕΣ ΚΥΚΛΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.

ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑΨΑΚΙ 25 ΕΚ. ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: ΑΦΟΥ ΞΕΦΟΥΡΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ . ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ 3 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΒΡΑΣΗ.

ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΤΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΧΛΙΑΡΗ ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ.
ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΛΑ.

Η Συνταγή είναι της κ. George Chatzigiatroudakis “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”