Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Manthos Anagnostou – “ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”

1ος τροπος :
Βραζω σε κρυο νερο και χαμηλη φωτια τα μαυροματικα για να μην χυλοσουν και σκασουν.

Προσθετω καρυδοψυχα , πολυ μαιντανο ψιλοκομμενο, αλατι , πιπερι , ξυδι μπαλσαμικο της αρεσκειας μου, και φυσικα γνησιο ελληνικο ελαιολαδο με λιγη βουνισια ρίγανη

Διαφήμιση

2ος τροπος :
Βραζουμε παλι τα μαυροματικα κατα τον ιδιο τροπο να μην σκασουν και χυλωσουν. Τα σουρωνω και τ αφηνω στην ακρη

Σε μια κατσαρολα βραζω ζυμαρικα βιδες,ή κοφτο μακαρονακι, ή αχυβαδακι μικρο.

Κατοπιν τα σωταρω με σκορδο στουμπηγμενο και λιγο ελαιοδαδο στη φωτια, χαμηλωνω τη φωτια, και προσθετω τα φασολια, προσθετω λιγη ντοματα φρεσκοκομμενη σε κυβους, κρεμμυδακι φρεσκο ή και ξερο, μαιντανο, ανηθο , πιπερια ο,τι εχω , κοκκινη πρασινη ή πορτοκαλι, ή και τα τρια χρωματα , αλατι , πιπερι και στο τελος το απογειωνω με φετα. Κομματακια χοντροκομμενης σκληρης φετας !

ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ,…την τρωμε ζεστη ή και κρυα και ειναι το ιδιο απολαυστικη ..ειτε σαν σαλατα , ειτε σαν γευμα απο μονο του !!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Manthos Anagnostou “ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΤρία καλοκαιρινά γλυκά ψυγείου που έφτιαχνε στο σπίτι η μαμά μας
Επόμενο άρθροΓεμιστοί κουραμπιέδες με καρύδα και σιρόπι – θα γίνουν ανάρπαστοι