Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Βικη Αναματερου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”

ΥΛΙΚΑ
250 κρέμα γάλακτος
1 κ σούπας στιγμιαίο καφέ
100 γρ ζάχαρη
500γρ μασκαρπονε τυρί
5 κρόκους αυγών
1 πακέτο σαβαγιάρ μπισκότα
2 κ σούπας κακάο
μισό κ σ καφέ εσπρέσσο κόκκους αδιάλυτο

Σιρόπι
400 γρ νερό
200 γρ ζάχαρη
2 κ σούπας καφέ στιγμιαίο

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το σιρόπι να κρυώσει ίσα να λιώσει η ζάχαρη και ο καφες
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τον στιγμιαίο καφέ να φουσκώσει αφήνουμε στην άκρη

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί με τα 50 γρ ζάχαρη με τον αναδευτήρα αφήνουμε στην άκρη
Βάζουμε σε μπελ μαρί τους κρόκους με τα άλλα 50 γρ ζάχαρη και τους ανακατεύουμε γρήγορα να παστεριωθουν γύρω στα 2 λεπτά θα δείτε θα αλλάξουν χρώμα θέλει λίγο προσοχή να μην ψηθούν

Στο μπολ με την κρέμα γάλακτος προσθέτουμε τις βανιλιες το τυρί και τους κρόκους και ανακατεύουμε αυτή είναι η κρέμα μας
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι τα στρώνουμε σε ποτήρι η ταψακι και ρίχνουμε την κρέμα και από πάνω το κακάο με τον καφέ

Εγώ επειδή ήθελα να το φτιάξω σαν τούρτα και η κρέμα είναι αρκετά ρευστή και δεν θα έβγαινε ωραίο κομμάτι πρόσθεσα 1 φάκελο ζελατίνα σκόνη που φούσκωσε σε 2 κ σ κρύο νερό και μετά σε 2 κ σ ζεστό και την πρόσθεσα στο μπολ με τις κρέμες !

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Βικη Αναματερου“ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΚαταπληκτικό Κέικ με φυστικοβούτυρο κ νουτέλα – Σούπερ αφράτο!
Επόμενο άρθροΜπισκότα ριγέ