Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά Για τη ζύμη: 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 1 πακέτο [250 γρ.] βιτάμ […]

Διαφήμιση

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 πακέτο [250 γρ.] βιτάμ
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 300 γρ. φέτα τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 100 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με πιρούνι
  • 150 γρ. κεφαλογραφιέρα, τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • 2 αυγά + 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
  • 2 κ.σ. γάλα
  • σουσάμι ή παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση

  1. Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης, τα ανακατεύουμε πρώτα με μια ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια ή τα χτυπάμε με το με το ειδικό εξάρτημα του μίξερ «γάντζος» για ζύμες, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 1 ώρα.
  2. Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  3. Βάζουμε τη τη μπάλα ζύμης σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την . . .

Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο : dinanikolaou.gr