Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Ένας γρήγορος εναλλακτικός και πολύ νόστιμος μπακλαβάς γεμάτος αρώματα!
Είναι και νηστίσιμος!

Διαφήμιση

Για ταψακι 35*25
Αν θέλετε να γίνει πιο χοντρός μπορείτε να το φτιάξετε σε μικρότερο ταψακι( εμένα μου αρέσει σε αυτό το πάχος 2 εκ. περίπου)

Υλικά
200 γρ αμύγδαλο άσπρο
200 γρ καρύδια
350 γρ μέλι
150 γρ ζάχαρη
150 γρ νερό
4 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.σ κόφτη κανέλα
1/4 κ.γ γαρύφαλλο ( στη μύτη τού κουταλιού)
Ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι
1/2 φλ. ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ή κόντιτα (προαιρετικά) του πάει όμως πολύ
άχνη ζάχαρη για πασπαλισμα.

Εκτέλεση
Καλύπτουμε το ταψακι μου με λαδόκολλα και πασπαλιζω με μπόλικη ζάχαρη άχνη. Στο μουλτι ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα και το καρύδι ( αρκετά ψιλοκομμένα όχι όμως σκόνη) και ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι μου τα μπαχαρικά το ξύσμα και το γλυκό πορτοκαλιου.

Σε μια κατσαρόλιτσα με χοντρό πάτο ρίχνουμε το μέλι μου και σε μέτρια φωτιά περιμένουμε να ρευστοποιηθει . Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιροπι περίπου 3-4 λεπτά. Το σιροπακι μας θα κάνει χοντρές φουσκάλες.

Προσθέτουμε τα υλικά μου με το σιμιγδάλι ,το αμύγδαλο ,το καρύδι,τα κανελογαρυφαλλα ,το ξύσμα και το φρούτο. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει το μείγμα μας .

Ρίχνουμε το γλυκό στο ταψί καυτό απλώνουμε αρχικά με μια κουτάλα και πασπαλιζουμε με μπόλικη άχνη. Πατάμε με το χέρι μας μέχρι να απλωθεί το μείγμα ομοιόμορφα.

Αφήνουμε τουλάχιστον ένα βράδυ να κρυώσει καλά και να σταθεί και κόβουμε σε κομμάτια

Μπορείτε να φυλάξετε σε κουτάκι καλά κλεισμένα για αρκετές μέρες

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΑυτά τα σουτζουκάκια με πουρέ πατάτας γίνονται σούπερ
Επόμενο άρθροΝηστίσιμο λαδοραβανί με σιμιγδάλι – Γίνεται πεντανόστιμο!