Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Ναυσικά Παπασπύρου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ” Υλικά ζύμης: 1 ποτήρι σπορέλαιο, 100ml λευκό κρασί, […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ναυσικά Παπασπύρου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”

Υλικά ζύμης:
1 ποτήρι σπορέλαιο,
100ml λευκό κρασί,
50ml χυμό πορτοκαλιού ή ( παραλείπουμε το κρασί και προσθέτουμε 100 ml ακόμη χυμό),
1 κσ μέλι,
1/2 κγ αλάτι,
1κσ ξύσμα πορτοκαλιού
500γρ φαρίνα

Υλικά γέμισης:
150γρ καρυδόψυχα,
120γρ μαρμελάδα της αρεσκείας μας (εγώ προτιμώ πορτοκαλιού),
1/2 φλ ξανθές σταφίδες,
3κσ σουσάμι καβουρδισμένο,
2κσ μέλι,
1/2 κγ κανέλα,
1/4 κγ γαρύφαλλο
1/4 μοσχοκάρυδο.

Εκτέλεση:
Όλα μαζί τα υλικά της ζύμης, ανοίγουμε ένα φύλλο και κόβουμε τη ζύμη σε στρογγυλά τμήματα με κουπ κατ και προσθέτουμε μία κουταλιά κοφτή από τη γέμιση.

Κλείνουμε και κολλάμε τις άκρες και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30λεπτά.

Όταν κρυώσουν τα ραντίζουμε με ανθόνερο, άχνη και λίγη κανέλα.

Η Συνταγή είναι από κ. Ναυσικά Παπασπύρου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”