Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος για να είναι αποδοτικός χρειάζεται συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά, προκειμένου να έχει καλύτερη μνήμη, να προσφέρει καλύτερη συγκέντρωση και λιγότερη πνευματική κούραση. Αυτά τα συστατικά τα παίρνει από μία ισορροπημένη διατροφή, όπως θα δούμε και παρακάτω. Ωστόσο, σημασία δεν έχει μόνο η επιλογή των σωστών τροφών, αλλά ο καλός προγραμματισμός των γευμάτων και […]

Διαφήμιση

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος για να είναι αποδοτικός χρειάζεται συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά, προκειμένου να έχει καλύτερη μνήμη, να προσφέρει καλύτερη συγκέντρωση και λιγότερη πνευματική κούραση. Αυτά τα συστατικά τα παίρνει από μία ισορροπημένη διατροφή, όπως θα δούμε και παρακάτω.

Ωστόσο, σημασία δεν έχει μόνο η επιλογή των σωστών τροφών, αλλά ο καλός προγραμματισμός των γευμάτων και των σνακ μέσα στην ημέρα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πέντε υπερτροφές για τον εγκέφαλο και ποια ώρα της ημέρας πρέπει να τις καταναλώνετε για να είναι πιο «αποδοτικές»!

1. Αυγό: Μόλις ένα βραστό αυγό παρέχει 6 γραμμάρια πρωτεϊνών. Το αυγό παρέχει επίσης υγιεινά λιπαρά και βιταμίνες.

2. Στραγγιστό γιαούρτι: Δίνει 12-20 γραμμάρια πρωτεϊνών ανά μερίδα. Το γιαούρτι με πλήρη ή με χαμηλά λιπαρά είναι πιο χορταστικό από το 0%, καθώς και τα λιπαρά αποτρέπουν την πείνα και τις λιγούρες.

3. Ξηροί καρποί: Ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας. Η περιεκτικότητα των διάφορων ξηρών καρπών σε πρωτεΐνες ποικίλλει. Ενδεικτικά, ¼ του φλιτζανιού αμύγδαλα δίνει περίπου 7 γραμμάρια πρωτεϊνών. Εκτός από χορταστικές πρωτεΐνες οι ξηροί καρποί παρέχουν επίσης φυτικές ίνες και καλά λιπαρά, επομένως το όφελος είναι τριπλό!

4. Τυρί κότατζ: Δίνει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Α και η βιταμίνη D. Μόλις μισό φλιτζάνι τυρί κότατζ παρέχει περίπου 13 γραμμάρια πρωτεϊνών.

5. Σκληρό τυρί: Ανάλογα με το είδος του, το κάθε τυρί παρέχει από 5 μέχρι 8 γραμμάρια πρωτεϊνών ανά μερίδα 30 γραμμαρίων.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.