Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Athena Kousta – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”

ΥΛΙΚΑ
5 μελιτζάνες μεγάλες τηγανισμένες απ’το βράδυ
1/2 πακέτο πέννες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε σάλτσα στο μπλέντερ χωρίς να τσιγαρίζουμε τίποτα.
300 γρ ντοματινια, 1 κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο, μαϊντανό, βασιλικό, αλάτι πιπέρι κόκκινο γλυκό.

Διαφήμιση

Τα πολτοποιούμε όλα μαζί και μετά βαζουμε ελάχιστο λαδάκι και τα βαζουμε για 15 λεπτά με λιγο νεράκι.
Μολις βράσουμε τα μακαρόνια αρκετά αλ ντε τε ριχνουμε την σάλτσα αφού τα έχουμε σουρώσει.

Ετοιμάζουμε μπεσαμελ 100 γρ βούτυρο στην κατσαρόλα και βαζουμε λίγο λίγο αλεύρι να φτιάξουμε μια “κρέμα.
Ρίχνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 3 ποτήρια γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει

Τέλος βαζουμε 2 αυγά ολόκληρα η 1 μοσχοκαρυδο, κανέλα και λίγο αλάτι.

Στήσιμο
Στρώση με μελιτζάνες, μπεσαμελ, ζυμαρικα ,μπεσαμελ, μελιτζάνες κτλ. σε φόρμα του κέικ

Το ψήνουμε στους 180 για περίπου 50 λεπτά.

Εάν δεν παγώσει τουλάχιστον για 2 ώρες μην το γυρίσετε!

*παραλλαγή : Προσθέστε τυράκι ανακατεμένο σε κομμάτια με τα μακαρόνια ή σε φέτες στρωμένο με τις μελιτζάνες ή τριμμένο μέσα στη μπεσαμέλ ή παντού!κίτρινα η άσπρα τυριά.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Athena Kousta “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΠιο σοκολάτα δεν γίνεται! Φανταστική σοκολατόπιτα!
Επόμενο άρθροΣπιτικό ψωμάκι στον φούρνο