Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”

ΥΛΙΚΑ
1 πακ. κανταΐφι
250 γρ. βούτυρο τύπου Κέρκυρας
ψιλοκομμένο φυστίκι Αιγίνης για το πασπάλισμα

Για τη γέμιση…
200 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
Μισό κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

Για το σιρόπι…
3 1/2 κουπες ζάχαρη
3 1/2 κουπες νερό
2 κ.σ. μέλι
2-3 φλούδες από πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξανοίγουμε καλά το κανταΐφι. Παίρνουμε μία ποσότητα και το απλώνουμε στον πάγκο… Βάζουμε πάνω μία κουταλιά από το μείγμα της γέμισης και ένα κουταλάκι απο βούτυρο. Ρολάρουμε και τυλίγουμε

Τοποθετούμε τα τυλιγμένα κανταΐφια σε βουτυρωμένο ταψί… λιώνουμε το υπολοιπο βούτυρο που μας περίσσεψε και ρίχνουμε πάνω από κάθε κομμάτι…

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ºC στον αερα μέχρι να ροδίσουν περίπου 30-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Μόλις το βγάλουμε, έτσι όπως είναι καυτό το περιχύνουμε προσεκτικά με το ζεστό σιρόπι και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο φυστίκι Αιγίνης.

Καλο είναι να μείνει όλη την νύχτα να ρουφήξει καλά το σιρόπι…

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”