Δεν έχετε φάει πιο αφράτα αλμυρά ατσμά
Connect with us

Νηστισιμα

Δεν έχετε φάει πιο αφράτα αλμυρά ατσμά

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο μπολ 3 ποτηρια χλιαρο νερο,25 γραμμαρια μαγια νωπη και το ανακατευουμε με συρμα ριχνουμε 1 ποτηρι σπορελαιο, 2 κουταλιες της σουπας ζαχαρη και ανακατευουμε με συρμα τελος προσθετουμε 1 κουταλακι του γλυκου αλατι και αλευρι χουφτα χουφτα ζυμωνοντας μεχρι να γινει η ζυμη αφρατη

Αλευρι με το ματι υπολογιζουμε

Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα

Στην συνεχεια οπως ειναι φουσκωμενη στο μπολ την παταμε και μεσα στο μπολ την ανοιγουμε και προσθετουμε 1 κουπα μαιντανο,η προτιμηση πρασινου μυρωδικου δική μας

Την κλεινουμρ και την μεταφερουμε στον παγκο και την ζυμωνουμε

Κανουμε μπαλακια και τα τοποθετουμε στο ταψι τα σκεπαζουμε για 30 λεπτα

Στην συνεχεια καθε μπαλακι το ανοιγουμε το ρολαρουμε το στριφογυριζουμε το κλεινουμε και το βαζουμε σε λαδωμενο ταψι

Τα αλοιφουμε με ζαχαρονερο και λιγο κροκο οχι απαραιτητα και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να παρουν το επιθυμητο χρωμα

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!