5 περιπτώσεις που το Αλάτι μας βοηθάει στην καθαριότητα του σπιτιού μας - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Ξεχωριστα

5 περιπτώσεις που το Αλάτι μας βοηθάει στην καθαριότητα του σπιτιού μας

Νομίζατε ότι το αλάτι δίνει μόνο νοστιμιά στην ζωή μας? Λάθος! Μας βοηθάει και σε θέματα που αφορούν την καθαριότητα του σπιτιού μας, όπως θα δείτε παρακάτω…

Διαφήμιση

Βοηθάει να διώξουμε το κραγιόν από τα ποτήρια

Το κραγιόν περιεχέι στερεωτικά προκειμένου να μην φεύγει εύκολα από τα χείλη μας. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, ούτε το πλυντήριο δεν καταφέρνει να εξαφανίσει τα αποτυπώματα από κραγιόν. Τι κάνουμε λοιπόν? Πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία πλυσίματος του ποτηριού, τρίβουμε πάνω στην επιφάνεια του λίγο αλάτι. Θα διαπιστώσετε ότι το κραγιόν θα φύγει με μεγαλύτερη ευκολία.

Δυσοσμία κρεμμυδιού στα χέρια μας

Διαφήμιση

Το έχουμε αντιμετωπίσει όλοι μας και ξέρουμε την δυσάρεστη οσμή του κρεμμυδιού, όταν δεν λέει να φύγει με τίποτα από τα χέρια μας. Τρίβουμε λοιπόν λίγο αλάτι, προσθέτουμε λίγο ακόμα ξίδι και πείτε αντίο στην μυρωδιά του κρεμμυδιού. Θα εκπλαγείτε όταν το δοκιμάσετε.

Λεκές από Κρασί 

Άλλη μία περίπτωση που έχει τύχει σε κάποιο τραπέζι μας. Δεν χρειάζεται προσπάθεια… ένα δυνατό τσιν-τσιν και μόλις δημιουργήσαμε έναν μεγαλοπρεπή λεκέ στο τραπεζομάντηλο. Τι κάνουμε? Όσο είναι νωπό ακόμα το σκουπίζουμε. Αμέσως μετά ρίχνουμε λίγο αλάτι πάνω από τον λεκέ και αφήνουμε το τραπεζομάντηλο να το απορροφήσει. Μετά από λίγη ώρα, ρίχνουμε νερό για να φύγει το αλάτι και βάζουμε το τραπεζομάντηλο στο πλυντήριο. Δείτε και μόνοι σας το αποτέλεσμα μόλις τελειώσει το πλυντήριο. Αυτό το κολπάκι μπορείτε να το εφαρμόσετε και σε ένα χαλί, ξεπλένοντας τον λεκέ στην περιοχή του λεκέ.

Νεροχύτης

Εντάξει, το γνωρίζουμε ότι κυκλοφορούν πολλά χημικά που προστατεύουν και συντηρούν την αποχέτευση του νεροχύτη μας. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε όμως μία εναλλακτική λύση, χωρίς χημικά, ρίχνετε προσεκτικά 100 γρ. αλάτι στο στεγνό σιφόνι. Αφήνουμε λίγη ώρα για να δράσει το αλάτι. Ανοίγουμε έπειτα την βρύση και την αφήνουμε να τρέχει. Ακόμα και τα λίπη θα εξαφανιστούν. Σε ότι αφορά το σιφόνι, δεν θα του προκαλέσει καμία ζημιά, οπότε δοκιμάστε άφοβα.

Λίπη από τα σκεύη μαγειρέματος

Ωραία το φτιάξαμε το φαγητό, αδειάζει η κατσαρόλα, την γεμίζουμε με νερό για να μαλακώσουν τα εναπομείναντα λίπη αλλά οι λεκέδες δεν λένε να φύγουν. Όχι άγχος. Απλά βράζουμε λίγο αλατόνερο μέσα στην κατσαρόλα και αποχαιρετήστε τα λίπη.

Διαφήμιση