Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη κάνει κακό στην υγεία. Και όπως αποδεικνύουν οι σχετικές μελέτες δεν έχουν και άδικο. Οι σημαντικότερες βλαβερές συνέπειες της υπερκατανάλωσης ζάχαρης στον ανθρώπινο οργανισμό, είναι οι εξής: 1. Μειώνει τα επίπεδα καλής χοληστερόλης 2. Καταστρέφει τα δόντια και τα ούλα 3. Eμποδίζει την απορρόφηση μαγνησίου και ασβεστίου 4. Μπορεί να […]

Διαφήμιση

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη κάνει κακό στην υγεία. Και όπως αποδεικνύουν οι σχετικές μελέτες δεν έχουν και άδικο.

Οι σημαντικότερες βλαβερές συνέπειες της υπερκατανάλωσης ζάχαρης στον ανθρώπινο οργανισμό, είναι οι εξής:

1. Μειώνει τα επίπεδα καλής χοληστερόλης
2. Καταστρέφει τα δόντια και τα ούλα
3. Eμποδίζει την απορρόφηση μαγνησίου και ασβεστίου
4. Μπορεί να είναι αιτία πονοκεφάλων και ημικρανιών
5. Αυξάνει τις πιθανότητες για παχυσαρκία
6. Προκαλεί πρόωρη γήρανση
7. Ερευνητές έχουν κατά καιρούς ισχυριστεί ότι τρέφει τα καρκινικά κύτταρα
8. Δύναται να αυξήσει τη συστολική πίεση
9. Μπορεί να εμποδίσει τη διαδικασία αυτοσυγκέντρωσης
10. Αυξάνει τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια

Από την άλλη το πετιμέζι μόνο ευεργετικά μπορεί να δράσει στον ανθρώπινο οργανισμό καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ από μεταλλικά στοιχεία περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και σίδηρο.

>Είναι καλή πηγή υδατανθράκων λόγω των σταφυλοσακχάρων που περιέχει κι έτσι αποτελεί καλή πηγή ενέργειας για τον οργανισμό. Επιπλέον, έχει αντιοξειδωτική, αντιγηραντική αλλά και αντικαρκινική δράση, λόγω της ρεσβερατρόλης, που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών.

Επίσης, λόγω της περιεκτικότητας του σε αντιοξειδωτικά μπορεί να καταναλώνεται συστηματικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την πρόληψη ενάντια στα χρόνια νοσήματα.

Για λόγους υγείας λοιπόν, όπου μπορούμε, και οι εφαρμογές είναι πολλές, αντικαθιστούμε την ζάχαρη με πετιμέζι.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΛΑΣΤΟΣ

tiniakopetimezi

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.