Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
Για το παντεσπάνι

6 αβγά
1 φλ. Ζαχαρη
1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 κ.σ μπεικιν
1 βανιλια
3 κ.σ κονιακ

Για το σιρόπι
1 φλ. Ζάχαρη
1 φλ. Νερό
Χυμό από μισο λεμόνι
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κούπα γεμάτη καρύδα
700γρ νουτελα η Μερέντα

Διαφήμιση

Εκτέλεση
ΧτυπάΜΕ σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι μέχρι να γίνουν σαν κρέμα σφιχτή

Προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο λίγο το κονιάκ προσέχοντας να μην πέσει ο όγκος.

Κοσκινιζουμε το αλεύρι με το μπεικιν και το ενσωματωνουμε με μαριζ στο μίγμα των αυγών

Βάζουμε στο ταψί του φούρνου μου λαδόκολλα και απλώνουμε το παντεσπάνι μου

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 20- 25 λεπτά

Όσο είναι ζεστό( όχι καυτό) το παντεσπάνι μου ξεκόλλαΜΕ τη λαδόκολλα και το ρολαρουμε με μια πετσέτα.

Το αφήνουμε να κρυωσει

Βράζουμε το σιρόπι μου μαζί όλα τα υλικά για 2 λεπτά.

Σιροπιαζουμε το παντεσπάνι μου και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με Μερέντα.

Πασπαλιζουμε με μπόλικη καρύδα και ρολαρουμε. ( Αν δεν σας απλώνει καλά η Μερέντα μπορείτε να τη βάλετε για μισό λεπτό μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων).

Διακοσμουμε με Μερέντα και καρύδα

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΚαταπληκτικές σπέσιαλ κλειστές πίτσες
Επόμενο άρθροΠολύ ωραία γλυκά, λατρεμένα ροξάκια – Αγαπημένα όλων