Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά:

  • 4-5 πατάτες βρασμένες και καθαρισμένες
  • 2 μέτρια καρότα
  • 2 μέτριες πράσινες πιπεριές
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φλιτζάνι ψιλικομμένο μαϊντανό
  • Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο (προαιρετικά)
  • 1 δόντι σκόρδο
  • Λίγο μπούκοβο
  • Λίγο μαυροπίπερο
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 2 κούπες μαγιονέζα (σπιτική ή έτοιμη)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ κόβουμε τις πατάτες σε κύβους, προσθέτουμε τα καρότα, τις πιπεριές και τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα. Στο τέλος προσθέτουμε και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα - 3Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα - 5Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα - 1Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα - 6Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα - 7 - Συνταγή ηχωμαγειρέματα


Συνταγή για Μαγιονέζα

Τον ίδιο χρόνο που θα χρειαστείτε για να τρέξετε ως το σούπερ μάρκετ για να αγοράσετε την έτοιμη μαγιονέζα με τα συντηρητικά και τα διάφορα επικίνδυνα Έψιλον, τον ίδιο και λιγότερο, θα χρειαστείτε  για να φτιάξετε στο σπίτι στο άψε σβήσε, με τα χεράκια σας  τη δική σας μαγιονέζα.

Έτσι θα  εκπαιδεύσετε τον οργανισμό σας και τον οργανισμό των αγαπημένων σας προσώπων, να δέχεται τις καθαρές γεύσεις του φρέσκου και του σπιτικού. Φτιάξτε τη μαγιονέζα που σας προτείνω . Δε θα σας πάρει παραπάνω από δέκα λεπτά και θα τη λατρέψετε.

Μαγιονέζα

Είναι πολύ εύκολη, και γίνεται ακόμη ευκολότερη εάν έχετε στη διάθεσή σας ένα μπλέντερ. Διαφορετικά χρησιμοποιείστε το μίξερ. Μην σας τρομάζει το ωμό αυγό, φροντίστε απλά να είναι καλής ποιότητας, αυτό που λέμε χωριάτικο ή τουλάχιστον να είστε σίγουρες ότι είναι φρέσκο.

Μην κρατήσετε τη μαγιονέζα στο ψυγείο σας για περισσότερο από μία εβδομάδα! Χρησιμοποιείστε την για να δέσετε σαλάτες και να συνοδέψετε το ψημένο ψάρι, ή όπου αλλού θέλετε.

Υλικά:

  • 1 ολόκληρο αυγό
  • 1 κούπα λάδι (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο)
  • 1 κουτ. σούπας λεμόνι  ή ξύδι (ό,τι προτιμάτε μπορείτε και 2 κουτ.)
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα (οποιαδήποτε)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προσθέτετε τα υλικά σε ένα μπωλ ή στο μπλέντερ εκτός από το λάδι. Τα χτυπάτε για ένα λεπτό μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ενώ το μπλέντερ σας λειτουργεί, ξεκινήστε να προσθέτετε πολύ σιγά και με σταθερή ροή το λάδι σας. Εγώ χρησιμοποιώ σπορέλαιο, γιατί είναι πιο ελαφρύ και πιο διάφανο. Μόλις το έχετε προσθέσει όλο, συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμη ένα λεπτό. Η μαγιονέζα σας είναι έτοιμη.

Μαγιονέζα

Να ξέρετε ότι τα αυγά, που είναι και το βασικό συστατικό της μαγιονέζας, είναι μια πλήρης τροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, κάλιο φώσφορο, ιώδιο και ψευδάργυρο, ενώ το ξύδι και το λεμόνι αποτελούν φυσικά συντηρητικά και δίνουν και τα δύο μοναδική γεύση.

Δες και αυτό!
Αφράτα και λαχταριστά Γερμανικά ψωμάκια Buchteln

Περισσότερα στο :  syntages.nextnet

Διαφήμιση