Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 3 κ.τ.σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κ.τ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ.τ. γλυκού μαγιά ξερή ή 15 γραμμάρια νωπή
  • 600 ml νερό
  • Ελάχιστο βούτυρο για τις φόρμες

Εκτέλεση

  • Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι,(κρατάμε 2 κ.τ.σούπας για τις φόρμες) το λάδι, το αλάτι τη μαγιά και 500 γραμμάρια από το νερό.
  • Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τα υπόλοιπα 100 γραμμάρια από το νερό και ζυμώνουμε καλά μέχρι το νερό να απορροφηθεί από τη ζύμη.
  • Πασπαλίζουμε τη ζύμη με αλεύρι, σκεπάζουμε τη λεκάνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για μία ώρα.
  • Βουτυρώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε δύο ορθογώνιες φόρμες για κέικ.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και βάζουμε ένα κομμάτι σε κάθε φόρμα για κέικ και το τραβάμε να απλώσει και να καλύψει ολόκληρη τη φόρμα.
  • Σκεπάζουμε τις φόρμες και τις αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή με μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Δες και αυτό!
Εύκολο ψωμί χωρίς μαγιά, χωρίς αλεύρι

aples

Διαφήμιση