Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Είναι η πιο εύκολη και γρήγορη πίτα, αλλά έχει δύο μυστικά που θα τα μάθεις όταν προχωρήσεις στην περιγραφή της εκτέλεσης!!

Διαφήμιση

Υλικά
τρεις κούπες γάλα
τρεις κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
300 γραμμάρια φέτα
μισή κούπα ελαιόλαδο
μισή κούπα κεφαλοτύρι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και μία κούπα κολοκυθάκι τριμμένο και στημένο

Εκτέλεση
Το μυστικό σε αυτή την πίτα είναι ότι πρέπει να είναι λεπτή για αυτό και βάζουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου (πχ 30 X 40)

Η πρώτη κίνηση που κάνουμε είναι να ανάψουμε το φούρνο στο δυνατό περίπου στο 220 αντιστάσεις.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο να κάψει κυριολεκτικά για 10 λεπτά.

Ωστόσο ετοιμάζουμε το χυλό ανακατεύοντας τα αυγά με το γάλα μετά τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο τη φέτα

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε το χυλό εκείνη την ώρα πρέπει να ακούσουμε το χαρακτηριστικό ήχο που κάνει το λάδι όπως όταν τηγανίζουμε και ρίχνουμε κάτι μέσα στο τηγάνι πχ πατάτες

Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΝηστίμο σιροπιαστό κέικ Black forest…..
Επόμενο άρθροΤα ρολάκια με κοτόπουλο σε φύλλο κρούστας είναι μια συνταγή που θα λατρέψετε