Γλυκό τριαντάφυλλο - Το άρωμα και το χρώμα της άνοιξης κλεισμένα σε βαζάκι...
Connect with us

Γλυκα

Γλυκό τριαντάφυλλο – Το άρωμα και το χρώμα της άνοιξης κλεισμένα σε βαζάκι…

Η Συνταγή είναι από κ. Eleftheria Petridou‎ – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.

Διαφήμιση

Υλικά:
25 αρωματικά εκατοντάφυλλα τριαντάφυλλα, (300gr ροδοπέταλα)
1 κσ ξυνό
1200 γρ ζάχαρη
600ml νερό
200ml χυμό λεμόνι
1 κσ γλυκόζη

Εκτέλεση:
1. Με προσοχή αφαιρούμε τα ροδοπέταλα πετώντας τυχόν μαραμένα ή χαλασμένα.Τοποθετούμε τα ροδοπέταλα μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη και τα πλένουμε προσεκτικά δύο φορές. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Σε μια λεκάνη διαλύουμε το ξινό σε αρκετό νερό και τοποθετούμε προσεκτικά τα ροδοπέταλα να σκεπαστούν από το υγρό ( ένα αναποδογυρισμένο πιάτο πάνω από τα ροδοπέταλα θα βοηθήσει). Αφήνουμε για μια ώρα και στραγγίζουμε.

2. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε εναλλάξ τα ροδοπέταλα με τη ζάχαρη . Αφήνουμε 2-3 ώρες.Φέρνουμε την κατσαρόλα σε θερμοκρασία βρασμού προσθέτοντας το νερό και το λεμόνι. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα ροδοπέταλα (για να μην λιώσουν τα αφαιρώ μετά από 10 λεπτά βρασμού και τα προσθέτω στο σιρόπι λίγο πριν το αποσύρω από τη φωτιά) και να δέσει το σιρόπι μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα αφήνουμε να κρυώσουν ανάποδα.

Η μεγάλη ποσότητα του λεμονιού είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του τριανταφυλλένιου τρυφερού χρώματος ( φυσικά μπορείτε να βάλετε λιγότερο,σε αυτήν τη περίπτωση θα γίνει το γλυκό σας πιο σκούρο) και για να μην ζαχαρώσει το γλυκό.

Διαφήμιση

Αν θέλετε μπορείτε να δέσετε σε τούλι ροδοπέταλα από 2-3 σκουρόχρωμα τριαντάφυλλα για να ενισχύσουν με το χρώμα τους το αποτέλεσμα και να τα αφαιρέσετε μετά το βρασμό.

Η προεργασία με το ξινό επίσης βοηθάει στη διατήρηση του χρώματος, μπορείτε να την παραλείψετε.

Η Συνταγή είναι από κ. Eleftheria Petridou‎ “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!