Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά

Κέικ
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Μσό ποτήρι ηλιέλαιο
Μισό ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι σόδα
Φλούδα πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

Κρέμα πορτοκαλιού
4- 5 πορτοκάλια (το χυμό)
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Μισό ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά βούτυρο
1 μικρό ποτήρι νερό
Μία φυτική κρέμα

Εκτέλεση
Χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη . Προσθέτουμε   το λάδι, το μεταλλικό νερό,το χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού. Στο τέλος ρίχνετε τη  βανίλια, το  αλεύρι ,το μπέικιν πάουντερ  και ανακατέψτε. Ρίξτε τη ζύμη του κέικ σε ένα βουτυρωμένο πυρεξ.

Δες και αυτό!
Χοιρινό με σάλτσα πορτοκαλιού

Ψήνουμε σε  προθερμασμένο φούρνο στους  180 βαθμούς . Αφήστε το ψημένο κέικ να κρυώσει.

Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.

Ρίξτε το χυμό πορτοκαλιού σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέστε το νερό ,τη ζάχαρη ,  το βούτυρο και το κορν φλάουρ.  Ανακατέψτε καλά μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.

Στο κρύο κέικ απλώνουμε τη σαντιγύ. Αφήνουμε λίγη για διακόσμηση.

Δες και αυτό!
Κέικ Πορτοκαλιού με υπέροχο άρωμα και πολύ αφράτο

Από πάνω ρίχνουμε τη κρύα κρέμα πορτοκαλιού.

Διακοσμούμε με σαντιγύ και φετούλες πορτοκάλι.

via

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση