Γλυκιά focaccia με κρέμα
Connect with us

Γλυκα

Γλυκιά focaccia με κρέμα

Υλικά

Διαφήμιση

500 gr αλεύρι
2 αυγά
100 gr ζάχαρη
100 ml γάλα
80 γρ μαργαρίνη
15 γρ. μαγιά
ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα πορτοκαλιού
Ζαχαρωμένα φρούτα
κουκουνάρι

Για τη κρέμα
400 mlγάλα
50 γρ. άνθος αραβοσίτου
6 κρόκους αυγών
Βανίλια
Ξύσμα λεμονιού.

Εκτέλεση
Βάλτε στο μίξερ το αλεύρι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα, τη μαργαρίνη, τη μαγιά και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού , το άρωμα και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη σκεπασμένη τη ζύμη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βάζουμε το γάλα, το άρωμα βανίλια, το ένα τρίτο ζάχαρης και το ξύσμα λεμονιού σε μια κατσαρόλα. Βράστε τη κρέμα σε σιγανή φωτιά. Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ με το υπόλοιπο της ζάχαρης και ανακατέψτε το μίγμα συνεχώς μέχρι να γίνει το μίγμα αφρώδες.

Διαφήμιση

Προσθέστε το κορν φλάουρ στους κρόκους αυγών και συνεχίστε να ανακατεύετε. Ρίξτε το μίγμα γάλακτος στο μίγμα και ανακατέψτε συνεχώς για να αποφύγετε να σβολιάσει.
Βράζουμε τη κρέμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.

Σβήνετε τη φωτιά κα αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει. Καλύψτε την κρέμα με μεμβράνη. Αφήστε τη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βγάλτε τη ζύμη, κόβετε σε δύο μέρη και αφήνετε να σταθεί 20 λεπτά. Χαράζετε, γεμίστε τις χαρακιές με την κρέμα και ψήστε σε 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Προσθέτετε ψημένο κουκουνάρι και ζαχαρωμένα φρούτα.

photo: video.cookist.it

Διαφήμιση
×
Απλά τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού (Εύκολη και Αφράτη Ζύμη)!