Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Stella Emmanouil – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Αν θέλεις αφράτα γλυκά τσουρέκια, εδώ είναι η συνταγή που πρέπει να ακολουθήσεις!

Υλικα:
1 κουτι ζαχαρουχο
2 κουτια ζαχαρη (μετραμε με το κουτι απ το ζαχαρουχο)
2 βανιλιες
3 αυγα και 1 αυγο για να αλλοιψουμε τα τσουρεκια
1 κουτι ζαχαρουχου βιταμ(το μετραμε ωμό και οταν λιωσει το ριχνουμε μεσα στο κουτι και συμπληρωνουμε με ηλιελαιο)μετραμε με το κουτι απ το ζαχαρουχο
1,5 κουτι νερο χλιαρο
120 γρ. μαγια νωπη
1.κ. γλυκου μπεικιν
ξυσμα και χυμο απο ενα πορτοκαλι
1 κ.γλυκου κακουλε
3 κ.γλυκου μαχλεπι
1400 αλευρι για τσουρεκια

Διαφήμιση

Εκτελεση:
Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνουμε ανακατεύοντας τα 4 πρώτα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σε μια λεκάνη μεγάλη λιώνουμε τη μαγιά με τα 1,5 κουτι νερό (χλιαρο όχι καυτό)

Και αφού λιώσει προσθέτουμε στη λεκάνη το μειγμα της κατσαρόλας που πρεπει να ειναι χλιαρο οχι ζεστο για να μην καψουμε τη μαγια μας!

Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά κπροσθέτουμε και το αλεύρι (εκτος το λαδι η το βουτηρο). Ζυμώνω και βαζουμε σιγα σιγα το βουτυρο μεχρι να το παρει ολο και αφήνω το μίγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες για να φουσκώσει.

Πλάθω τα τσουρέκια και τ αφηνω 20-30′ σε ζεστο μερος να φουσκωσουν. Τ’αλείφω με αυγό, πασπαλίζω με σουσάμι αν θέλω.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40′ λεπτα. Μπορειτε να ψησετε και στον αερα στους 160-170′ για 25-30′!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Stella Emmanouil “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΑπό τα ωραιότερα νηστίσιμα σιροπιαστά που έχετε ποτέ ετοιμάσει!
Επόμενο άρθροΚαλοψημένη και λαχταριστή σπανακοπρασοτυρόπιτα με νόστιμη γέμιση!