Herring pancake rolls with salad of fresh leaves

Υλικά

250 γραμ. Κοτόπουλο
2 βρασμένα παντζάρια
5 αυγά
1 κρεμμύδι
200 γραμμάρια σκληρού τυριού
250 γραμμάρια μανιτάρια
5 κρέπες
100 γρ καρύδια
2 σκελίδες σκόρδο
400 γρ.μαγιονέζα
αλάτι, πιπέρι
μαρούλι για διακόσμηση

Εκτέλεση
Βράζετε αυγά και κοτόπουλο. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε σε λίγο βούτυρο μέχρι να διαφανεί, και στη συνέχεια προσθέστε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Τηγανίστε μέχρι να εξατμιστεί όλη η υγρασία από τα μανιτάρια.

Κόβουμε το βρασμένο φιλέτο σε μικρούς κύβους. Κόψτε τα καρύδια με ένα μαχαίρι , ανακατέψτε με το κοτόπουλο. Κόψτε τα αυγά σε μικρά κομμάτια, προσθέστε το κοτόπουλο και τα καρύδια, ανακατέψτε καλά.

Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια , αλατοπιπερώνετε τη σαλάτα και προσθέστε τη μισή μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά. Η βάση είναι έτοιμη!

Τρίβετε σε τρίφτη το σκόρδο και τα παντζάρια σε λεπτό τρίφτη, ρίχνετε αλάτι και προσθέτετε την υπόλοιπη μαγιονέζα.
Απλώστε στις κρέπες γέμιση παντζαριού, τυλίγετε και κόψτε σε κομμάτια με πλάτος 3,5-4 cm.

Στη βάση μιας πτυσσόμενης φόρμας, βάλτε τα γεμιστά κομμάτια κρέπας. Απλώστε τη σαλάτα κοτόπουλου ομοιόμορφα πάνω από τις κρέπες, γεμίζοντας το ελαφρά. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Περνάτε με ένα μαχαίρι γύρω γύρω τα τοιχώματα της φόρμας , βάλτε τα φύλλα μαρουλιού στο επάνω μέρος και γυρίστε τη φόρμα ανάποδα σε δίσκο.

Έτοιμη η σαλάτα μας! Και του χρόνου!

photo credit: takprosto

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΘεϊκή τούρτα καραμέλα που θα εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό
Επόμενο άρθροΠατάτες με κοτόπουλο ογκρατέν