Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ Για τη βάση 28 μπισκότα Oreo 75gr βούτυρο, λιωμένο Για την κρέμα 240gr τυρί κρέμα 110gr φυστικοβούτυρο 2 βανίλιες […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση
28 μπισκότα Oreo
75gr βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα
240gr τυρί κρέμα
110gr φυστικοβούτυρο
2 βανίλιες (ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας)
150gr ζάχαρη άχνη
250ml κρέμα γάλακτος
150gr κομματάκια μαύρης σοκολάτας

Για το γαρνίρισμα
200gr κρέμα γάλακτος
80gr κομματάκια φυστικοβούτυρο (προαιρετικά)
25gr κομματάκια μαύρης σοκολάτας

EKTEΛΕΣΗ

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και τα τοποθετούμε στη βάση του σκεύους της επιλογής μας. Παγώνουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Για την κρέμα, ανακατεύουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με το φυστικοβούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη. Σταδιακά, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος. Στο τέλος συμπληρώνουμε τα κομματάκια μαύρης σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά. Παγώνουμε για 15 λεπτά αφού τοποθετήσουμε το μίγμα της κρέμας μας πάνω στη βάση με τα μπισκότα που έχει ήδη παγώσει.

Για το γαρνίρισμα, χτυπάμε με το μίξερ τα 200gr κρέμα γάλακτος έως ότου γίνει σαντιγύ και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα μας. Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων 65gr περίπου από τα κομματάκια φυστικοβούτυρο και δημιουργούμε τα σχέδια που επιθυμούμε πάνω στη σαντιγύ μας. Τα υπόλοιπα κομματάκια φυστικοβούτυρο και τα κομματάκια μαύρης σοκολάτας τα τοποθετούμε πάνω από τη σαντιγύ μας για γαρνίρισμα.

Παγώνουμε το γλυκό μας για τουλάχιστον 6 ώρες.

photo by