Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά για το μπισκοτογλυκό ψυγείου
1 πακέτο μπισκότα ‏Πτι Μπερ (θα χρειαστείτε 27-28 μπισκότα)
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ‏κρύο γάλα
95 γρ. ‏Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής
220 γρ. ‏έτοιμη σαντιγί

Υλικά για το γλάσο σοκολάτας
200 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη 55% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 ml ‏κρέμα γάλακτος 35-36%λιπαρά
1 κ.σ. ‏βούτυρο
1 κοφτή κ.σ. ‏μέλι

Εκτέλεση
1
Σε μεγάλο μπολ βάζετε τη σκόνη Άνθος Αραβοσίτου και το γάλα και το χτυπάτε το μείγμα για 2 λεπτά να πήξει. Την αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά να “σταθεί” και στη συνέχεια προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Δες και αυτό!
Πανεύκολο κέικ με τρούφα σοκολάτας

2
Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ. και το στρώνετε στη βάση του 9 μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο. Από πάνω στρώνετε ισομερώς το μισό μείγμα κρέμας-σαντιγί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με στρώση μπισκότων, το υπόλοιπο μείγμα κρέμας-σαντιγί και τελειώνετε με μια στρώση μπισκότα. Βάζετε το γλυκό σας για 1 ώρα στο ψυγείο.

Δες και αυτό!
Υπέρ σοκολατένιο σιροπιαστό κέικ νηστίσιμο με επικάλυψη Μερέντας

Για το γλάσο σοκολάτας

3
Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα και τη βάζετε σε πυρίμαχο μπολ. Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα τη κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το μέλι και ανακατεύετε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση την αδειάζετε πάνω από τη τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.

Δες και αυτό!
Σπιτική καραμέλα γάλακτος

4
Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει και να σφίξει τόσο, όσο να απλώνετε εύκολα. Με τη βοήθεια μιας μαρίζ στρώνετε το γλάσο πάνω από το γλυκό σας καλύπτοντας όλη την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

foodmaniacs.gr

Διαφήμιση

Δες και αυτά...