Γιατί η φάβα είναι αγαπημένο πιάτο
Connect with us

Ορεκτικα

Γιατί η φάβα είναι αγαπημένο πιάτο

Η Εκτέλεση είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου‎ – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη φάβα σε μπολ με νερό ζεστό,την άφησα για λίγο, ρίχνουμε ελάχιστο λάδι στη κατσαρόλα και βάζουμε ένα κρεμμύδι ένα καρότο μια σκελίδα σκόρδο κομμένα σε κύβους,αλάτι πιπέρι μια πρέζα ζάχαρη, σωταρουμε ελαφρά

Σουρωνουμε και τη φάβα,την ρίχνουμε στη κατσαρόλα, πρόσθετουμε νερό από το βραστηρα που είχαμε διαλύσει ένα κύβο λαχανικών, δύο φύλλα δάφνης και ένα κλαράκι δεντρολίβανο,χαμήλωνουμε τη φωτιά

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ,μόλις πιει όλο το νερό ( αν χρειαστεί προσθέτετε και άλλο νεράκι) αποσύρουμε από τη φωτια

Αφαιρουμε τα φύλλα δάφνης και το δεντρολίβανο, πολτοποιουμε το μίγμα στο μπλέντερ, προσθέτωντας ξύσμα λεμονιού και το χυμό..

Σερβίρουμε στα πιάτα προσθέτωντας λάδι φρεσκοτριμμενο πιπέρι λίγο κάπαρη, κομμένα ντοματίνια και κρεμμύδι σε φέτες..

Ντοματίνια και κρεμμύδι τα έχουμε βάλει στο φούρνο με ελάχιστο λαδακι να μαραθούν…

Η Εκτέλεση είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου‎ “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!