Η Συνταγή είναι από κ. ‎Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπανι

6 αυγά
1 &1/4 κούπας ζάχαρη
1 &1/3 κούπας αλευρι απ
1 κουταλακι μπεικιν
1/2 κούπας κακαο
1/2 κούπας αλεσμενα καβουρντισμενα αμυγδαλα
3/4 κούπας βιταμ σοφτ

Για τη γέμιση
3 κουπες σαλτσα με κερασια
1 κιλό σαντιγί
3-4 κουταλιές λικέρ Amaretto

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Xτυπάμε όλα τα υλικά για 4 λεπτά στο μίξερ. Βάζουμε σε φόρμα και ψηνουμε στους 175 για 30 περίπου λεπτά.

Όταν κρυώσει χωριζουμε σε δύο πάτους και φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.

Ραντιζουμε τον έναν πάτο και στρωνουμε με ΣΑΝΤΥΓΙ και κεράσια. Επάνω στολιζουμε με τα κεράσια αφού τα βάζουμε με το ζουμί και δύο κουταλιές κορν φλαουρ και δύο ζάχαρη αχνη μέχρι να πήξει .

Χτυπάμε ένα γκαρνι και στολιζουμε την υπόλοιπη τουρτα

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Ειρήνη Σταματέλλη“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.