Γιανιώτικο γλυκάκι με φύλλο κρούστας και κανταϊφι
Connect with us

Συνταγές

Γιανιώτικο γλυκάκι με φύλλο κρούστας και κανταϊφι

Η Συνταγή είναι από κ. Θεογνωστου Φροσω‎ – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.

Διαφήμιση

Υλικά
500γρ φύλλο για μπακλαβά
500γρ φύλλο κανταΐφι
250γρ μαργαρίνη με βούτυρο λιωμένη

για την γέμιση:
3 κούπες καρύδια χοντροκομμένα
1κουπ σουσάμι ψημένο
2 φρυγανιές τριμμένες μέσα στα καρύδια
κανέλα και γαρύφαλλο

Για το σιρόπι:
6 κούπες ζάχαρη
6 κούπες νερό
2 κουτ.σούπ. γλυκόζη
χυμό λεμονιού 2 κουταλάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρωνουμε ένα-ένα φύλλο και βάζουμε απ’άκρη σ’ακρη στη στενή του πλευρά το κανταΐφι που του αναλογεί (έχουμε ξάνει το κανταΐφι ν’ ανοίξει καλά και το έχουμε χωρίσει σε τόσες μερίδες, όσα είναι τα φύλλα του μπακλαβά μας).

Στάζουμε λίγο λιωμένη μαργαρίνη επάνω και απλώνουμε το μείγμα των καρυδιών.

Τυλίγουμε ούτε σφιχτά, ούτε χαλαρά και στρώνουμε στο ταψί.

Βουτυρώνουμε καλά την επιφάνεια των ρολών, κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν καλά, περίπου 30-35 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Το σιρόπι από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει, το βράζουμε 5 λεπτά, ανακατεύουμε τη γλυκόζη και το λεμόνι

Βράζουμε άλλα δύο λεπτά και όπως είναι καφτό, σιροπιάζουμε το γλυκό μας

Η Συνταγή είναι από κ. Θεογνωστου Φροσω‎ “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.

Διαφήμιση