ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΝΑ ΜΟΣΧΟΒΟΛΑΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ..
Connect with us

Συνταγές

ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΝΑ ΜΟΣΧΟΒΟΛΑΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ..

Η Συνταγή είναι από κ. ‎George Chatzigiatroudakis‎ – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ
150 γρ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
1 κύβο μαγιά η 1 φακ ξηρη μαγιά
20 ζάχαρη
350 γρ νερό χλιαρό
50 γρ λάδι
20 γρ αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
200 γρ αλεύρι τη μαγιά και τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και στη συνέχεια βάλτε το χλιαρό νερό από πάνω του. Ανακατεύουμε με το χέρι ελαφρά. Αφήνουμε να φουσκώσει για 25 λεπτά μέχρι να είναι κάνει φυσαλίδες

Προσθέστε το αλάτι το ηλιέλαιο το υπόλοιπο αλεύρι και το σιμιγδάλι στο μίξερ με το γάντζο ζυμώματος.

Αφήστε στο μίξερ τη ζύμη να ζυμωθεί για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάλτε τη ζύμη πάνω στον πάγκο σκεπασμένη .Αφήστε να φουσκώσει για 45-50 λεπτά.

Διαφήμιση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς με την γάστρα στο φούρνο μέσα.

Απλά βγάλτε την μπάλα της ζύμης, που έχει φουσκώσει απο το μπολ και διπλώστε σταυρωτά τις 4 πλευρές ..

Αλευρώστε την ελαφρά και βάλτε την πάνω σε αντικολλητικό χαρτί με τις ενώσεις προς τα κάτω .. . Αφαιρέστε προσεκτικά τη γάστρα από το φούρνο και βάλτε με πολύ προσοχή τη ζύμη στο κέντρο της γάστρας με το αντικολλητικό χαρτί .

Κόψτε μερικές χαρακιές στο επάνω μέρος του ψωμιού. Αυτό θα του δώσει αυτή την άγρια όψη στην κορυφή.

Ψήστε για 30 λεπτά με σκεπασμένη γάστρα στους 230 βαθμούς . Στη συνέχεια, βγάλτε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι το ψωμί να είναι χρυσό και με τραγανή εμφάνιση.

Η Συνταγή είναι από κ. ‎George Chatzigiatroudakis‎ “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Διαφήμιση