Η Συνταγή είναι από κ. Maria Kesidou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Διαφήμιση

Υλικά:
250γρ.βούτυρο ή βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
400γρ.ζάχαρη
4αυγά
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
500γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250γρ.γάλα φρέσκο

Για τη γέμιση:
800γρ.μερέντα

Διαφήμιση

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε τη βανίλια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ, σε δόσεις, το αλεύρι και το γάλα. Ανά διαστήματα σταματάμε το μίξερ και με μια μαρίζ παίρνουμε το μείγμα από τα τοιχώματα.

Βάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με τρύπα 28 εκ. και ψήνουμε για 1 ώρα. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Κόβουμε κατά μήκος την πάνω πλευρά του κέικ. Χαράσσουμε με ένα μαχαίρι την ψίχα και με ένα κουτάλι αφαιρούμε όλο το εσωτερικό μέρος του κέικ με προσοχή να μην τρυπήσουμε το κέικ περιμετρικά. Την ψίχα δεν την πετάμε, την τρώμε με γάλα! 😉

Γεμίζουμε με την πραλίνα φουντουκιού και καλύπτουμε με το καπάκι του κέικ.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Maria Kesidou “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΣιμιγδαλένιος χαλβάς, με ξεχωριστό στόλισμα!
Επόμενο άρθροΠολύ νόστιμη τάρτα μήλου