Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι του κ. Γιάννης Αραμπατζής – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”. ΥΛΙΚΑ 1 κόκκορας μεσαιος, πλυμμενος,καψαλισμενος και καθαρισμενος Υλικά […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι του κ. Γιάννης Αραμπατζής – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1 κόκκορας μεσαιος, πλυμμενος,καψαλισμενος και καθαρισμενος
Υλικά για τη γεμιση
300 γραμ μοσχαρακι ψιλοκομμενο αφου το βρασουμε πρωτα
Δαμασκηνα
Κουκουναρι
Τρίμμα απο πορτοκάλι
Αλατι,πιπερι,λιγη ριγανη.
Μυρωδικα της αρεσκείας μας.
Ενα μεσαιο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
Ελαιόλαδο
1 φλυτζανι ρύζι μπασματι ή καρολίνα

Εκτελεση
Σε μια κατσαρόλα σωταρουμε το κρεμμυδι μεχρι να καραμελωσει
και προσθετουμε το κρεας.Ανακατευουμε καλα και το αφηνουμε να ψηθεί για πεντε λεπτα.

Έπειτα προσθετουμε ένα ενα τα υλικα ανακατευοντας και αφηνουμε το ρυζι για το τέλος.Δεν το αφηνουμε να βρασει για να μην μας μαλακωσει και γινει λαπάς.
Μόλις είναι ετοιμη και κρυώσει τη βαζουμε σε μεγαλο μπολ με σελοφαν και την βαζουμε στο ψυγειο ενα βραδυ για να ειναι ετοιμη για την επομενη μερα που θα γεμισουμε τον κοκκορα μας.

Παιρνουμε τον κόκκορα τον αλατοπιπερώνουμε ,προσθετοντας λιγη μουσταρδα.
Τον γεμιζουμε τη κοιλια με την ετοιμη γέμιση και δενουμε τα πόδια σταυρωτα για να μην φύγει η γέμιση.

Δείτε επίσης  Κόκορας παστιτσάδα από την Κέρκυρα

Τον βαζουμε στη γαστρα αφου πρωτα βαλουμε στο πατο της γαστρας λαδόκολλα η οποία να τυλιγει τον κοκκορα.Προσθετουμε τις φετες απο δύο κυδώνια ,ροδελες απο ενα πορτοκάλι πανω στο πτηνό και γυρω γυρω ,τις πατατες κυδωνατες αλατοπιπερωνουμε κλεινουμε το καπάκι και τον ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 με αέρα για περιπου 3-4 ωρες περίπου ώστε να ψηθει ο κοκκορας και να μαλακωσει το κρεας του

Η Συνταγή είναι του κ. Γιάννης Αραμπατζής “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”.

Διαφήμιση