Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Cooking Tips’ Σπιτικά” ΥΛΙΚΑ Για την γέμιση 100 γρ γκούντα τριμμένο 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη 100 […]

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Cooking Tips’ Σπιτικά”

ΥΛΙΚΑ
Για την γέμιση
100 γρ γκούντα τριμμένο
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ φέτα τριμμένη
6 αυγά
Πιπέρι

Για το φύλλο
600 γρ αλεύρι γ ο χ
1 φακελάκι μαγιά
1 κ γ αλάτι
1 κ γ ζάχαρη
1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιολαδο
Νερό χλιαρό όσο πάρει να γίνει ένα πολύ ωραίο ζυμάρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την ζύμη
σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμενο.

Κάνουμε μια λακουβιτσα στην μέση, βάζουμε την μαγιά, την ζάχαρη, το ελαιολαδο, το αλάτι περιμετρικά, ρίχνουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε.

Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει, όταν διπλασιαστεί, την ρίχνουμε στον πάγκο εργασίας και κόβουμε μικρά μπαλάκια.

Έχουμε ετοιμάσει τα τυριά μας για την γέμιση.

Τα μπαλακια της ζυμης τα ανοίγουμε με τον πλαστή περίπου 20c και βάζουμε τα τυριά, ρίχνουνε ένα αυγό στην μέση, λίγο πιπέρι, και κλείνουμε με ένα δεύτερο , το γυριζουμε σαν δαντέλα γύρο γύρο, ένα μικρό δίπλωμα να μην βγουν έξω τα τυριά.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιολαδο, με μια σπάτουλα μεταφέρουμε το πιτακι μας στο τηγάνι.

Όταν πάρει ωραίο χρωμα η μια πλευρά γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει η ζύμη.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Cooking Tips’ Σπιτικά”