Γαρίδες βραστές με λαδολέμονο
Connect with us

Συνταγές

Γαρίδες βραστές με λαδολέμονο

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαρίδες
νερό
αλάτι
πιπέρι
λάδι
λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις γαρίδες με νερό για τυχόν άμμο. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με αλάτι να βράσει.

Όταν βράσει το νερό ρίχνουμε τις γαρίδες.

Αν είναι μεγάλες τις αφήνουμε μέχρι να ξαναρχίσει να κοχλάζει το νερό.

Αν είναι μικρές τις αφήνουμε μέχρι που αρχίζει να σχηματίζει αφρό στην επιφάνεια.

Τις στραγγίζουμε στο τρυπητό και τις αφήνουμε να κρυώσουν για να τις καθαρίσουμε.

Αφαιρουμε τα κεφάλια, βγάζουμε τα ποδαράκια και το κέλυφος περιμετρικά από το σώμα και τραβάμε με προσοχή την ουρίτσα. Τοποθετουμε σε μπολ.

Χτυπάμε σε ένα βαζάκι χυμό από λεμόνι , λάδι και λίγο αλάτι (προαιρετικά)

Περιχύνουμε τις γαρίδες, ρίχνουμε πιπέρι.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!