Γαλλική συνταγή για ροξάκια.. Το αγαπημένο σιροπιαστό όλων!
Connect with us

Συνταγές

Γαλλική συνταγή για ροξάκια.. Το αγαπημένο σιροπιαστό όλων!

ΥΛΙΚΑ

Διαφήμιση

Λευκή ζύμη
350 γρ αλεύρι
100 γρ ινδοκάρυδο
1 αυγό
100 ml σπορέλαιο
180 ml γάλα
20 γρ ζάχαρη
4 γρ ξερή μαγιά

Σκούρα ζύμη
420 γρ αλεύρι
1 αυγό
100 ml σπορέλαιο
180 ml γάλα
20 γρ ζάχαρη
4 γρ ξερή μαγιά
2 κουταλιές κακάο
Σιρόπι
500 γρ ζάχαρη
400 ml νερό
2 βανίλιες
Χυμό από ½ λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε αναμειγνύοντας, την μαγιά με το χλιαρό γάλα. Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι, το αυγό, την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, την μαγιά, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την σκούρα ζύμη με την μόνη διαφορά αντί για ινδοκάρυδο βάζουμε κακάο.

Διαφήμιση

Όταν οι ζύμες είναι έτοιμες τις πλάθουμε σε κορδόνια και τα κάνουμε πλεξούδα. Τα γυρίζουμε ελαφρώς, τα πλάθουμε και τα τυλίγουμε με τον τρόπο που σας δείχνουμε στο βίντεο. Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Βράζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη για 5 λεπτά και όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες. Σιροπιάζουμε όσο το γλυκό μας είναι καυτό με κρύο-θερμοκρασία δωματίου σιρόπι.

Σερβίρουμε τουλάχιστον μετά από 6 ώρες.

Δες την εκτέλεση της Συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

foodaholics.gr

Διαφήμιση
×
Απλά τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού (Εύκολη και Αφράτη Ζύμη)!