Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Antonia Vourletsi – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές” ΥΛΙΚΑ •2 λίτρα γάλα φρέσκο πλήρες • 380 […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Antonia Vourletsi – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

ΥΛΙΚΑ
•2 λίτρα γάλα φρέσκο πλήρες
• 380 γρ ζάχαρη
• 60 γρ κορν φλαουρ
• 180 γρ σιμιγδάλι ψιλό
• 5 αυγά
•4 βανιλινες
•λίγο ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι
• 200 γρ βούτυρο
•προαιρετικά 200 ml κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ,εκτός από το γάλα και το βούτυρο , και τα ανακατεύετε.

Βράζετε λίγο το γάλα και προσθέτετε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να πήξει σε χαμηλή φωτιά.

Τελος, αποσύρετε και ρίχνετε βούτυρο και ανακατευετε καλά.
Βουτυρώνετε ταψί 30 εκ. και ρίχνετε μείγμα.

Από πάνω πασπαλίζετε με ζάχαρη και αλείφετε 1 αυγό (έξτρα της συνταγής) ανακατεμένο με λίγο νερό.
Ψήσιμο σε αέρα στους 170 για 35 με 40 λεπτά.

Η Συνταγή είναι της κ. Antonia Vourletsi“Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”