Γαλατόπιτα Αλμυρή Βλάχικη
Connect with us

Πιτες

Γαλατόπιτα Αλμυρή Βλάχικη

Η συνταγή είναι από το κανάλι Cooking With Fey 

Διαφήμιση

Υλικά

Για την κρέμα
-1,5 κιλό γάλα, κατά προτίμηση κατσικίσιο
-4 αυγά
-2 κουταλιές της σούπας πρόβειο βούτυρο
-αλάτι, περίπου 2 κουταλιές της σούπας
-8 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το φύλλο( στο βίντεο χρησιμοποιούνται το 1/3 των υλικών, τα υπόλοιπα για άλλες πίτες)
-1 κιλό αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
-μισό κιλό νερό χλιαρό
-1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
-μισό φλυτζάνι ξύδι
-2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
-αλάτι
-λίγο αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαφήμιση

Το πρώτο βήμα για την συνταγή αυτή είναι η παρασκευή της κρέμας. Για να γίνει αυτό, βάζουμε πρώτα σε ένα μάτι της κουζίνας μία κατσαρόλα μικρή, ανάβουμε το μάτι και αδειάζουμε το 1.5 κιλό γάλα.

Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και ανακατεύουμε με το αναδευτήρι.

Κατόπιν, ρίχνουμε σταδιακά τις 8 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι  μέσω ενός σουρωτηριού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου να έχουμε μία παχύρευστη κρέμα.

Συνεχίζουμε, ρίχνοντας στην κατσαρόλα τις 2 κουταλιές της σούπας από το πρόβειο βούτυρο.

Χτυπάμε τα 4 αυγά και αφού αφρατέψουν τα αδειάζουμε και αυτά στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε καλά, και όταν η κρέμα θα έχει γίνει παχύρευστη και ομοιόμορφη στα υλικά, σβήνουμε το μάτι και αφού καλύψουμε με μεμβράνη την κατσαρόλα την αφήνουμε στην άκρη.

Το επόμενο βήμα είναι η παρασκευή του φύλλου. Για να γίνει αυτό, βάζουμε στο δοχείο ενός μίξερ, το 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την μία κουταλιά της σούπας αλάτι, το φλυτζάνι με το ελαιόλαδο και το μισό φλυτζάνι από το ξύδι. Βάζουμε σε λειτουργία το μίξερ και σε λίγα λεπτά η ζύμη είναι έτοιμη.

Βγάζουμε τώρα την ζύμη από το δοχείο του μίξερ και την αδειάζουμε στο τραπέζι αφού το αλευρώσουμε λίγο.

Ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Οταν θα είναι έτοιμη, κόβουμε 5 μπαλάκια από αυτήν. Την υπόλοιπη ζύμη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε πιτάκια.

Αλευρώνουμε τα 5 μπαλάκια της ζύμης και με τον πλάστη, τα ανοίγουμε σε μέγεθος περίπου ενός πιάτου.

Ετσι, φτιάχνουμε 5 φύλλα από την ζύμη. Στη συνέχεια, βάζουμε μία μικρή ποσότητα από την μαργαρίνη σε κάθε φύλλο και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

Μετά από κάθε στρώσιμο με μαργαρίνη του φύλλου, βάζουμε το ένα φύλλο επάνω στο άλλο. Ετσι, στο τέλος έχουμε 5 φύλλα ζύμης τα οποία δημιουργούν ένα χοντρό φύλλο το οποίο και ανοίγουμε με τον πλάστη αφού το αλευρώσουμε.

Ανοίγουμε έτσι ένα μεγάλο φύλλο το οποίο πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το σκεύος που χρησιμοποιούμε για το ψήσιμο της πίτας μας.

Απλώνουμε το φύλλο στο σκεύος και το ανοίγουμε ώστε τα άκρα του να βγαίνουν έξω από αυτό.

Βγάζουμε τη μεμβράνη από το κατσαρολάκι, αδειάζουμε την κρέμα στο σκεύος και την στρώνουμε ομοιόμορφα.

Διπλώνουμε τώρα τις άκρες του φύλλου προς το μέσα μέρος του σκεύους.

Σε ένα μπρίκι, λιώνουμε λίγο βούτυρο, το οποίο κατόπιν αδειάζουμε επάνω από τα άκρα του φύλλου.

Βάζουμε το σκεύος στο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντιστάσεις, για περίπου 50 λεπτά.

Μετά από το ψήσιμο, αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Cooking With Fey

Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

17 Κόλπα για να Αστράφτει το Σπίτι σας από Καθαριότητα!
Βελουδένια Κρέμα για γέμισμα γλυκών (Μιλφέιγ – Τρίγωνα Πανοράματος και για πολλά άλλα)
Ένα αφράτο σιροπιαστό κέικ καρύδας, σκέτη απόλαυση
Σοκολατένια απόλαυση! - Τούρτα Σεράνο
Απολαυστικό Κοτόπουλο με βίδες και σάλτσα γιαουρτιού μουστάρδας
Νηστίσιμα μπισκοτάκια και κουλουράκια με αμύγδαλα - Τραγανά με αρώματα και φοβερή γεύση
Κολοκυθοκεφτέδες αφράτοι σαν λουκουμάδες (φούρνου+τηγανητοί)
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ
10 λιποδιαλυτικοί συνδυασμοί τροφίμων για άμεσο χάσιμο κιλών
Δείτε μια πολύ ωραία συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

Συνταγες

×
Πάστα Σοκολάτα, Κόλαση!