Υλικά (6 μερίδες):
Για το παντεσπάνι:

2 κρόκοι αυγών
3 ασπράδια αυγών
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζ.τσ. σπορέλαιο
1 κουτ.γλ. baking powder
1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κουτ.σ. κακάο κοσκινισμένο
3 κουτ.σ. γεμάτες αλεύρι για ο.χ. κοσκινισμένο
2 κουτ.σ. μέλι

Για το ράντισμα:
λίγο μέλι (1 κοφτή κουτ.σ.) μαζί με 2 κουτ.σ. ζεστό νερό

Διαφήμιση

Για την κρεμα:
350 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης για σαντιγί
1 κουτ.σ. γεμάτη μέλι

Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ βάζουμε τους κρόκους, το σπορέλαιο και τη βανίλια και χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το μέλι, το baking, το κακάο και τέλος το αλεύρι να ενωθούν και να προκύψει ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.

Ενσωματώνουμε με σπάτουλα τη μαρέγκα κάνοντας διπλώματα και προσέχοντας να μην “πέσει” ο όγκος του μείγματος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180′ βαθμούς με αντιστάσεις.

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα μικρό μακρόστενο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Στρώνουμε με τη σπάτουλα ώστε να είναι ίδιο το πάχος του μείγματος σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Ψήνουμε για 20′ λεπτά το παντεσπάνι μας ελέγχοντας με μια οδοντογλυφίδα το εσωτερικό του (εφόσον βγαίνει καθαρή βγάζουμε το ταψί από το φούρνο).

Προσέχουμε γιατί το παντεσπάνι μπορεί να καεί εύκολα εάν διαφύγει της προσοχής μας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά κι έπειτα το κόβουμε στη μέση.

Ραντίζουμε με πινέλο το μείγμα μελιού και ζεστού νερού και αφήνουμε 10′ λεπτά στην άκρη (μην περιμένετε να βραχεί ολοκληρωτικά, απλά το λίγο αυτό υγρό χαρίζει έξτρα πόντους γεύσης!)

Διαφήμιση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Χτυπάμε τη κρέμα γάλατος σε σφιχτή σαντιγί και προσθέτουμε το μέλι.

Στο ένα κομμάτι παντεσπάνι απλώνουμε με σπάτουλα την κρέμα και επικαλύπτουμε με το άλλο παντεσπάνι φροντίζοντας να φτάσει η κρέμα παντού. Σκεπάζουμε το ταψί ή το δίσκο με το γλυκό μας με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 3-4 ώρες. Έπειτα κόβουμε σε 6 ίσες μερίδες ή 12 μικρότερα τετράγωνα (σαν παστάκια) και απολαμβάνουμε!

Σημ.: Οι γαλακτοφέτες μας διατηρούνται στο ψυγείο μέσα σε τάπερ που κλείνει καλά και καταναλώνονται εντός 4 ημερών!

Διαφήμιση

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : lixoudiesmarifanis

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο στιφάδο που θα γλύφεις τα δακτυλάκια σου