Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλα κρούστας συνήθως έχει μέσα 11 με 12 φύλλα
Βάζουμε τα 6 Κάτω τα πέντε πάνω

150 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας λιωμένο στο μπρίκι
1,5 λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες
6 αυγά μεσαίου μεγέθους
110 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
110 γραμμάρια ζάχαρη
4 κάψουλες βανίλιας
μία χοντρή φέτα από φλούδα λεμόνι ακέρωτο

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα αυτά τα ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξουν

Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Αλείφουμε τα φύλλα τα μισά τα βάζουμε κάτω στη μέση κρέμα τα υπόλοιπα επάνω.

Χαράζουμε και ψήνουμε στους 170 για 40-45 λεπτά. Το έλεγχουμε στη διάρκεια του ψησίματος και ίσως να χρειαστεί να βάλουμε μία βρεγμένη λαδόκολλα για να μην αρπάζουν πολύ τα επάνω φύλλα

Το συγκεκριμένο ταψί είναι 22 * 35, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς

Μετά ετοιμάζουμε το σιρόπι το οποίο είναι 600 γραμμάρια ζάχαρη, 400 γραμμάρια νερό, φλούδα από λεμόνι, μία κανέλα ξύλο και 2-3 σταγόνες λεμόνι .

Σιροπιάζουμε και το αφήνουμε να πιει το σιρόπι

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή για Αφράτη Σοκολατόπιτα
Επόμενο άρθροΑγαπημένη σεράνο η θεϊκή