Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Maria Sotiraki – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ” ΥΛΙΚΑ Κρέμα 1750ml γάλα 275 γρ. ζάχαρη 175 […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Maria Sotiraki – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”

ΥΛΙΚΑ
Κρέμα
1750ml γάλα
275 γρ. ζάχαρη
175 γρ. ρυζάλευρο
75 γρ. κορν φλάουερ
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το μισό γάλα στη κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να χλιαρίσει.

Σ’ ένα μπωλ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα κρύο, ρίχνουμε το ρυζάλευρο και το κορν φλάουερ και τα διαλύουμε.Τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα με το χλιαρό γάλα κι ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα μέχρι να πήξει.

Σιρόπι
1/2 κούπα νερό με 1 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ. γλυκόζη ή μισό λεμόνι, ακέρωτο και κομμένο σε 2 κομμάτια.
Βράζουμε για 3′. Εαν σας αρέσει πολύ σιροπιαστό, διπλασιάστε τις ποσότητες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ταψάκι μου 22χ32 λιώνω 1/2 πλάκα βούτυρο 125 γρ. και στήνουμε το γαλακτομπούρεκο βουτυρώνοντας και βάζοντας 5 φύλλα κάτω, στη μέση τη κρεμα μουχαλεμπί κι από πάνω τ’ άλλα 5 φύλλα βουτυρωμένα .

Ψήνουμε σε καλά προθερμανσμένο φούρνο πάνω κάτω αντιστάσεις στους 180°C για 30′. Πριν το ψήσουμε χαράζουμε τα φύλλα σε κομμάτια, πράγμα που εγώ το ξέχασα.

Σε μεγάλο ταψί εννοείται διπλασιάζονται οι ποσότητες, εκτός αν δεν θέλετε το γλυκό σας να ειναι ψηλό αλλά χαμηλό σαν μπουγάτσα.

Το καλοκαίρι του πάει πολύ παγωτό βανίλια και σαντιγί εκτός από καφέ .

Η Συνταγή είναι από κ. Maria Sotiraki“ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”