Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “F for Food” ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ για την κρεμα Σε κατσαρολα ριχνω: Ενα ζαχαρουχο γαλα400 γρ […]

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “F for Food”

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για την κρεμα
Σε κατσαρολα ριχνω:

Ενα ζαχαρουχο γαλα400 γρ
Το αδειο κουτι το γεμιζω τρεις φορες νερο και το ριχνω στην κατσαρολα
Μια κουπα εβαπορε αδιαλυτο και μια ιδια κουπα νερο
Μια κουπα σιμιγδαλι
Μια βανιλια
2 αυγα
100 γρ ινδικη καρυδα
Δυο κ σ βουτυρο

Ριχνω τα γαλατα και το νερο ,σε κατσαρολα
Μετα το σιμιγδαλι και την βανιλια

Οταν πηξει ,ριχνω την καρυδα και τα δυο αυγα και ανακατευω γρηγορα
Αφηνω να κρυωσει

Φτιαχνω το σιροπι
Τρεις κουπες ζαχαρη
Τεσσερις κουπες νερο
Μια λεμονοκουπα στημένη
Βραζουν 5 λεπτα και στο τελος εριξα και λιγο λικερ μαστιχα
Αφηνω να κρυωσει

Επισης χρειαζομαστε περ 100 γρ βουτυρο για τα φυλλα και την κρεμα

Ψηνω σε προθερμ φουρνο ,αντιστασεις,μεχρι να ροδισει το φυλλο
Ριχνω το κρυο σιροπι στο γλυκο μολις βγει απο το φουρνο.

Χρησιμοποιησα 12 φυλλα κρουστας
Τα διπλωνα,τα Βουτυρωνα,Τα χωριζα στη μεση και τα γέμιζα.

Μπορειτε να τα χωρίσετε και σε τρια μερη.Μου εγιναν πολυ στρουμπουλα.
Μπορειτε Επισης, να το κανετε με φυλλα πανω κατω και γεμιση στη μεση οπως το γαλακτομπουρεκο.

Ηθελα να κανω κατι διαφορετικο

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “F for Food”