Γαλακτομπουρεκάκια σιροπιαστά όνειρο
Connect with us

Γλυκα

Γαλακτομπουρεκάκια σιροπιαστά όνειρο

Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού

Διαφήμιση

Υλικά

-500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
-200 γραμμάρια βούτυρο για φύλλα

Κρέμα
-1 λίτρο γάλα φρέσκο
-200 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα ή μισό κουτί
-3 αυγά
-1 βανίλια
-1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
-100 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
-2 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουρ

Σιρόπι
-600 γρ. νερό
-500 γρ. ζάχαρη
-1 βανίλια
-2 κουταλιές της σούπας γεμάτες γλυκόζη
-1 φέτα πορτοκαλιού
-1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε το πρώτο βήμα της συνταγής μας, φτιάχνοντας την κρέμα. Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα 1 λίτρο φρέσκο γάλα, μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα, και ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας στην κατσαρόλα τα 3 αυγά, το ένα φακελλάκι βανίλια, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή ένα λεμόνι ανάλογα με την προτίμησή μας και τα ανακατεύουμε καλά έως ότου να αφρατέψουν τα υλικά.

Το επόμενο βήμα είναι να ρίξουμε τα 100 γραμμάρια ψιλό σιμογδάλι και τις 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ, συνεχίζοντας το καλό ανακάτεμα.

Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το μίγμα της κρέμας να ζεσταθεί. Ανακατεύουμε έως ότου να πήξει.

Βγάζουμε τώρα το κατσαρολάκι από το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Ανακατεύουμε με την μαρίζ έως ότου η κρέμα στο κατσαρολάκι να γίνει λεία και παχύρευστη.

Αδειάζουμε την κρέμα από το κατσαρολάκι σε ένα μπωλ.

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε το σιρόπι για το γλυκό μας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 600 γραμμάρια νερό, μία φέτα πορτοκάλι ή λεμόνι, μία βανίλια, μία κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο και 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες γλυκόζη. Κατόπιν προσθέτουμε και 2 κούπες ζάχαρη. Βάζουμε το κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας να βράσει για περίπου 7 έως 9 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο ώστε να λιώσουν καλά τα υλικά. Το σιρόπι πριν το ρίξουμε στα γλυκά, δεν πρέπει να είναι πολύ αραιό.

Συνεχίζουμε, παίρνοντας ένα φύλλο κρούστας το οποίο διπλώνουμε 2 φορές στη μέση. Κατόπιν με ένα πινέλο, το βουτυρώνουμε καλά. Παίρνουμε με το κουτάλι μία ποσότητα από την κρέμα που έχουμε φτιάξει και το αδειάζουμε στην μία άκρη του φύλλου.
Διπλώνουμε ελαφρώς τα άκρα δεξιά και αριστερά του φύλλου και κατόπιν βουτυρώνουμε πάλι τις άκρες αυτές του φύλλου.

Τώρα, διπλώνουμε το φύλλο ώστε να κλειστεί το υλικό της κρέμας σε αυτό. Με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε μεγάλα γαλακτομπουρεκάκια. Μπορείτε να το κόψετε σε 3 μέρη και να φτιάξετε έτσι τριπλάσιο αριθμό γλυκών.

Στρώνουμε τα γλυκά σε ένα ταψί και τα βουτυρώνουμε σε όλη την επιφάνειά τους.

Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε ομοιόμορφα το σιρόπι επάνω από τα γαλακτομπουρεκάκια. Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο.

Αφήνουμε το ταψί σε θερμοκρασία δωματίου έως ότου τα γλυκά να κρυώσουν καλά και να έχουν απορροφήσει το σιρόπι.

Μετά και από αυτό το βήμα, η συνταγή μας έχει ολοκληρωθεί και τα γαλακτομπουρεκάκια είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

Κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού

Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

17 Κόλπα για να Αστράφτει το Σπίτι σας από Καθαριότητα!
Βελουδένια Κρέμα για γέμισμα γλυκών (Μιλφέιγ – Τρίγωνα Πανοράματος και για πολλά άλλα)
Ένα αφράτο σιροπιαστό κέικ καρύδας, σκέτη απόλαυση
Σοκολατένια απόλαυση! - Τούρτα Σεράνο
Απολαυστικό Κοτόπουλο με βίδες και σάλτσα γιαουρτιού μουστάρδας
Νηστίσιμα μπισκοτάκια και κουλουράκια με αμύγδαλα - Τραγανά με αρώματα και φοβερή γεύση
Κολοκυθοκεφτέδες αφράτοι σαν λουκουμάδες (φούρνου+τηγανητοί)
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ
10 λιποδιαλυτικοί συνδυασμοί τροφίμων για άμεσο χάσιμο κιλών
Δείτε μια πολύ ωραία συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

Συνταγες

×
Πάστα Σοκολάτα, Κόλαση!