Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

500γρ γίγαντες
150ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
2 καρότα
1 ντομάτα, τριμμένη
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
1 ματσάκι σέλινο
2 πιπεριές
Μαϊντανός (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε τους γίγαντες σε μπολ με πόσιμο νερό το βράδυ πριν τους μαγειρέψουμε.

Σουρώνουμε τους γίγαντες και τους βράζουμε με πόσιμο νερό. Φροντίζουμε να αλλάξουμε 2 φορές το νερό στο οποίο βράζουν.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πιπεριές, το σέλινο και το μαϊντανό. Τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο, μαζί με την ψιλοκομμένη ντομάτα και τη ντομάτα κονκασέ και τα τοποθετούμε στη συνέχεια σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει τους βρασμένους γίγαντες.

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC μέχρι να ροδίσουν.

Διαφήμιση

Καλή επιτυχία

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΤραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας με πολύ λίγα υλικα
Επόμενο άρθρο5 περιπτώσεις που το Αλάτι μας βοηθάει στην καθαριότητα του σπιτιού μας