Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – (((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”))))) ΥΛΙΚΑ 1 πλάκα βούτυρο 250 γραμμάρια 2 […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – (((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))

ΥΛΙΚΑ

1 πλάκα βούτυρο 250 γραμμάρια
2 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα καρύδια τριμμένα
1 σοκολάτα αμυγδάλου
1 σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3,1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το βάζετε σε ένα μπολ, το χτυπάτε με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ρίχνετε τα αυγά ένα-ένα. Τέλος ρίχνετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Στη συνέχεια σπάτε τη σοκολάτα αμυγδάλου σε κομμάτια μέσα στο μείγμα, ρίχνετε και την μισή κούπα σπασμένα καρύδια ελαφρός στο μπλεντερ και ανακατεύετε να γίνει μία ωραία μάζα.

Έπειτα φτιάχνετε 2 μακρόστενα μπαστουνάκια, τα τυλίγετε με ζελατίνη, τα αφήνετε 15 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξουν και τα κόβετε με το μαχαίρι σε φετούλες. Όσο είναι το δάχτυλό μας, τα ψήνετε πάνω σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 με 13 λεπτά.

Μόλις κρυώσουν λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα με μία κουταλιά λάδι ελαφρύ και σε μπεν μερι βουτάτε το μισό μπισκοτάκι μέσα και κάνετε την επάλειψη.

Πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο καρύδι αν θέλετε.

Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))