Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))” Πολλοί ωραίοι και εύκολοι άρτοι, που θα […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”

Πολλοί ωραίοι και εύκολοι άρτοι, που θα τους φτιάχνεις κάθε χρόνο. Μπορούν να γίνουν και νηστίσιμοι χωρίς την επικάλυψη με το γάλα.

ΥΛΙΚΑ
Για 5 ταψάκι νο 30

Βάζουμε σε μια λεκάνη 3 κιλά αλεύρι αλατινη μπλε 2 φακελακια μαχλελι τριμ….. 1 κ. γλ. μαστίχα τριμ με λίγη ζαχαρη… Λιγο αλάτι… 2 κ. σ. Κολιανδρο σποράκια.

Σε μια άλλη λεκάνη κάνουμε το προζύμι με
2 ποτ. νερο
100 γρ μαγιά νωπη
1 κ. σουπας ζαχαρη
Μισό κιλό αλεύρι σκληρό για τσουρέκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όταν γίνει η μαγιά ρίχνουμε στο κέντρο του αλευριου

Ζεσταίνουμε 2 ποτ. γαλα(ή νερό) και λιώνουμε μέσα 2 ποτ. ζαχαρη. Τα ρίχνουμε και αυτά στη λεκάνη +1 ποτήρι σπορελ. +1 ποτ. φρέσκο χυμό πορτοκ. +2 βανιλιες.

Ζυμώνουμε λιγο όχι σκληρή ζυμη και αφήνουμε σκέπασμα. 30 λεπτα.

Ξαναζυμωνουμε. Χωρίζουμε σε 5 ταψάκια αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε.

Η διαδικασία ψησίματος είναι λίγο μπελάς

Βάζουμε πρώτα τη ζύμη σε 2 ταψάκια…. το ένα σε ζεστό μέρος το άλλο έξω και το υπόλοιπο στο ψυγείο….
Ψήσιμο 160 β. στον αέρα 40 λεπτά περίπου…

Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”