Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά Μία (1) κούπα μαργαρίνη Πέντε (5) αυγά Δύο (2) ποτήρια ζάχαρη Δύο (2) πορτοκάλια ολόκληρα βρασμένα και λιωμένα Ξύσμα […]

Διαφήμιση

Υλικά
Μία (1) κούπα μαργαρίνη
Πέντε (5) αυγά
Δύο (2) ποτήρια ζάχαρη
Δύο (2) πορτοκάλια ολόκληρα βρασμένα και λιωμένα
Ξύσμα πορτοκαλιού
Τρία (3) ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.
Ένα (1) μπέικιν πάουντερ
Δύο (2) κ.σ. κονιάκ
½ κ.γ. κανέλλα
200 γρ. αμύγδαλα τριμμένα

Για το γλάσο σοκολάτας
125 γρ. κουβερτούρα
100 ml γάλα εβαπορέ
1 κουταλιά μέλι

Εκτέλεση
1. Χτυπάμε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τα πορτοκάλια, το ξύσμα, το κονιάκ και την κανέλλα. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και το τριμμένο αμύγδαλο. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 28 εκ. ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά
2. Για το γλάσο βάζουμε σε μπωλ όλα τα υλικά, κλείνουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για δυο λεπτά. Μόλις περάσει ο χρόνος ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία η σοκολάτα.
3. Μόλις κρυώσει η βασιλόπιτα ρίχνουμε το γλάσο

Καλή Επιτυχία και καλή Χρονιά!

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ