Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση
 

ΥΛΙΚΑ
500 γραμμ. περίπου αλεύρι δυνατό (αλεύρι σταρένιο για ψωμί)
350 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι (8 γραμμ.) ξηρή μαγιά
 1 πρέζα ζάχαρη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. αποξηραμένα βότανα (ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι) προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ανάδευσης βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο (και τα βότανα προαιρετικά). Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά.

 Αφήνουμε 5΄-10΄ να αφρίσει η επιφάνεια, δείγμα ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά.

 Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με κουτάλι.

 Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει με την προσθήκη του αλευριού, τη μαζεύουμε σε μπάλα με το χέρι.

 Την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5΄-10΄ με δυνατές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων.

 Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη.

 Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη

Δες την συνέχεια στο nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.gr

Δες και αυτό!
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Διαφήμιση