Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά
4 μεγάλα αβγά, χωρισμένα, σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ ζάχαρη
450 γρ μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1 πορτοκάλι (περίπου 1 1/2 κ.σ.)
4 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
1/4 κ.γ. χοντρό αλάτι
6 πορτοκάλια, χυμός (2 φλ)
40 μπισκότα σαβαγιάρ
1/3 φλ σκόνη κακάο, χωρίς ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να δέσει, για 3-6 λεπτά.

Δες και αυτό!
Τηγανιά Με Γλυκάνισο Και Πορτοκάλι

Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ξύσμα και 2 κ.σ. λικέρ.

Ξαναχτυπάμε.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.

Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να στέκονται οι κορυφές, για 4-5 λεπτά.

Βάζουμε το μισό μείγμα από τα ασπράδια στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Δες και αυτό!
Ανεπανάληπτη συνταγή για Σιμιγδαλένιο χαλβά με σοκολάτα και πορτοκάλι. Θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα με τα ασπράδια και ενώνουμε.

Σε ένα ψηλό σκεύος (ποτήρι) ανακατεύουμε το χυμό και το υπόλοιπο λικέρ.

Κινούμαστε γρήγορα βουτώντας 20 μπισκότα στο χυμό με το λικέρ, διασφαλίζοντας ότι ‘ποτίζουν’ ολόκληρα.

Τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ σε μια στρώση.

Απλώνουμε μισό μείγμα μασκαρπόνε πάνω στα μπισκότα και ισιώνουμε.

Δες και αυτό!
Πλούσιο Κέικ Μπάουντυ (Καρύδα Σοκολάτα)

Κοσκινίζουμε τη μισή σκόνη κακάο από πάνω.

Συνεχίζουμε βρέχοντας στον χυμό τα υπόλοιπα 20 μπισκότα και τα απλώνουμε πάνω από το μείγμα μασκαρπόνε.

Απλώνουμε το υπόλοιπο μασκαρπόνε πάνω από τα μπισκότα και κοσκινίζουμε πάλι με κακάο.

Καλύπτουμε καλά με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον ή για όλη τη νύχτα.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dimitrisskarmoutsos

Διαφήμιση