Αφράτο... μοσχομυρίζει μανταρίνι... υπέροχο χρώμα... δοκιμάστε το!!!
Connect with us

Γλυκα

Αφράτο… μοσχομυρίζει μανταρίνι… υπέροχο χρώμα… δοκιμάστε το!!!

Η Συνταγή είναι από κ. Voula Damala – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
4 αυγα
1 κουπα σπορελαιο
2 κουπες ζαχαρη
1 κουπα πολτο απο μανταρινια (μανταρινια κλιμεντινες πολτοποιημενα στο μουλτι)
Μια πρεζα αλατι
1 κουτ.γλυκου μπέικιν παουντερ
1/2 κουτ.γλυκου σοδα
500 γρ φαρινα
1/2 κουπα γαλα εβαπορε (οχι αραιωμενο με νερο-οπως ειναι)

Εκτέλεση
Πλενουμε τα μανταρινια κ τα πολτοποιουμε στο μπλεντερ. Τα δικα μου κλιμεντινες δεν εχουν κουκουτσια. Εγω εβαλα 4-5. Μετρηστε τον πολτο να ειναι μια κουπα.

Χωριζουμε τα ασπραδια απο τους κροκους.

Σε μιξερ χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα με μια πρεζα αλατι κ τα βαζουμε στη ακρη.

Μετα, χτυπαμε τους κροκους με τη ζαχαρη, προσθετουμε το σπορελαιο, το γαλα, τον πολτο κ τελος το αλευρι με τη σοδα κ το μπεικιν. Οχι πολυ χτυπημα το αλευρι να μεινει αφρατο το κεικ μας.

Τελος, προσθετουμε τα ασπραδια κ ανακατευουμε με μια κουταλα απαλα απο κατω προς τα πανω.

Λαδωνουμε μια φορμα του κεικ (η δικη μου αποσπωμενη 30αρα) κ ψηνουμε αντιστασεις για 1 ωρα στους 170 στη μεσσαια σχαρα του φουρνου. Μολις κρυωσει αν θελουμε βαζουμε λιγη αχνη…

Η Συνταγή είναι από κ. Voula Damala“ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!