Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”

ΥΛΙΚΑ
για φόρμα του κέικ

240 γρ αλεύρι φαρίν απ
20 γρ κακάο
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
270 γρ ζάχαρη
4 αυγά
120 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
55 ml υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
2 μασουράκια βανίλιας
225 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουτ.σούπας μηλόξιδο

ΓΛΑΣΟ
80 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
80γρ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
160 γρ ζάχαρη άχνη
2 μασουράκια βανίλιας

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.

Σε ένα μπολ ανακατατεύουμε το κακάο (κοσκινισμένο) με το αλεύρι και το αλάτι και αφήνουμε
στην άκρη.

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ.

Προσθέτουμε τα αυγά με την βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε αφράτο μείγμα.

Προσθέτουμε το χρώμα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα κοσκινισμένα που έχουμε στην άκρη αλεύρι κακάο

και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα.

Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα το μείγμα.

Ψήνουμε για 50 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέικ .

Περιμένουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρομαι.

ΓΛΑΣΟ
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μία ωραία κρέμα.

Απλώνουμε στο κρύο κέικ με τη βοήθεια ενός κουταλιού και μιας σπάτουλας και με ένα κορνέ αν θέλουμε κάνουμε σχεδιάκια .

Επίσης αν θέλουμε κόβουμε λίγο από τον πάτο του ψημένου κέικ και το ψιχουλιάζουμε επάνω από την κρέμα !! .

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΚαταπληκτικά, τέλεια μελομακάρονα! Εξαιρετική συνταγή και άψογη εκτέλεση..
Επόμενο άρθροΓλυκειά παραδοσιακή τραχανόπιτα!